'Nikola Tesla' spreman za letove na relaciji Beograd Njujork

Beogradski aerodrom Nikola Tesla nije dobio ni jednu primedbu od američke Agencije za bezbednost saobraćaja, što znači da je potpuno spreman i letovi za SAD mogu da počnu odmah, izjavio je je izvršni direktor Aerodroma Raša Ristivojević.

On je, kako se navodi u saopštenju Aerodroma, prilikom primanja nagrade "Brand Leader Award 2016" za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti, konkurentnosti i inovativnosti, kazao da je Aerodrom Nikola Tesla u poslednje dve godine napravio izuzetne rezultate u povećanju broja putnika i u kargo prometu, a povećao je investicije i poboljšao finansijsko poslovanje.

"Napravili smo novi objekat Prolaz D, što nam je do tada bio sistemski problem i na njegovo rešenje čekalo se 15 godina. Od važnih investicija, sada nam predstoji izgradnja diajsing platforme, koju do sada aerodrom nije imao, kao i proširenje fingerskih hodnika. Sve to radimo kako bi povećali komercijalne prihode, jer nam je cilj da u ovoj i narednoj godini povećamo prihod od komercijalnog poslovanja", kazao je Ristivojević.

Nacionalna aviokompanija Er Srbija od juna ove godine uvodi direktan let na liniji Beograd-Njujork i biće jedina kompanija u regionu koja će imati tu liniju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.