Vesti iz zemlje

30.09.2022. 14:32

Nordeus

Autor: Nova ekonomija

Nordeus opremio laboratorije na ETF-u

Nova učionica za softversko inžinjerstvo, donacija kompanije Nordeus, foto: Nova ekonomija

Povodom osamnaest godina postojanja smera Softversko inženjerstvo i prijema nove generacije studenata, Nordeus je opremio laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu najnovijim računarima i opremom koja unapređuje praktičan rad i usavršavanje novih generacija studenata.

 

Nova učionica za softversko inžinjerstvo, donacija kompanije Nordeus, foto: Nova ekonomija

 

U cilju podrške obrazovanju i povodom ovog značajnog jubileja, Nordeus, mobilna gejming kompanija iz Beograda, donirao je osamdeset računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Oprema ce biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

 

Saradnja kompanije Nordeus i Elektrotehničkog fakulteta započeta je još je još 2010. godine stipendiranjem najboljih studenata Softverskog inženjerstva, a 2014. je opremljena i prva laboratorija sa četrdeset i dva računara i monitora. Iste godine, zajedno su otvorili i specijalnu laboratoriju za računarsku grafiku i virtuelnu realnost, ulaganjem u opremu u vrednosti od 30.000 evra.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nova ekonomija (@nova.ekonomija)

“Kao diplomiranom inženjeru Odseka Računarske tehnike ETF-a, izuzetna mi je čast da podržimo dalji razvoj inženjerskog talenta u Srbiji. Više od devedeset procenata inženjerau Nordeusu predstavlja lokalni talenat, a većina njih su upravo sa ETF-a. Snažno smo motivisani da nastavimo da podržavamo dalji razvoj kako i devetnaeste generacije studenata Odseka za Sokversko inženjerstvo tako i svih budućih diplomaca. Ovo je samo jedan od načina na koji planiramo da ulažemo u obrazovanje u Srbiji. Radujemo se nastavku uspešne saradnje sa fakultetom, mogućnostima koje studenti na ovaj način dobijaju za praktičan rad i razvoj, kao i našoj prilici da potpomognemo taj razvoj znanjem iz industrije,” izjavio je Branko Milutinović, direktor Nordeusa i suosnivač Nordeus fondacije, na svečanoj ceremoniji za doček generacije 2022/2023. studenata Softverskog inženjerstva.

 

Reč dobrodošlice novoj generaciji studenata ETF-a uputio je direktor kompanije Nordeus Branko Milutinović

 

“Elektrotehnički fakultet je oduvek bio institucija prepoznatljiva i u Srbiji i širom sveta po kvalitetnim i pouzdanim inženjerima koje školuje. To je posebno važno danas, kada Srbija ima priliku da postane Silicijumska dolina Jugoistočne Evrope. Informacione tehnologije su najbrže rastuća grana privrede – smatra se da je broj IT stručnjaka u poslednje tri godine u Srbiji povećan za nekoliko desetina hiljada, a procena je da postoji potražnja privrede za najmanje još 200 hiljada stručnjaka, pre svih visokoobrazovanog kadra.

 

Saradnja između srpskih IT kompanija i Elektrotehničkog fakulteta neophodna je da bismo na adekvatan način pratili promene u ovoj izuzetno dinamičnoj oblasti. Bivši đaci, koji su sada nosioci IT industrije u Srbiji, rado daju sugestije kako da dalje unapredimo planove i programe studija, i aktiviraju se kao predavači – eksperti iz privrede, u okviru praktične nastave. Zahvaljujemo se kompaniji Nordeus koja je svih prethodnih godina bila partner i prijatelj Fakulteta, koja je svojim stipendijama podržavala studente Sokverskog inženjerstva i kroz stručna predavanja njihovih inženjera pomagala da se dodatno podigne kvalitet praktične nastave, a najnovijom donacijom računarske opreme za tri laboratorije značajno unapredila uslove za rad novih generacija sokverskih inženjera..” – dodao je dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor Dejan Gvozdić.

 

Nova učionica za softversko inžinjerstvo, donacija kompanije Nordeus, foto: Nova ekonomija

Pored pružanja podrške mladim talentima kroz programe na fakultetima i u sklopu zajednice, Nordeus je prošle godine osnovao Nordeus fondaciju sa početnim budžetom od 3 miliona dolara sa ciljem da pomogne deci i mladima da steknu savremene veštine i znanja kroz podršku obrazovanju i razvoj podsticajnog i kreativnog okruženja.

 

Reč dobrodošlice novoj generaciji studenata ETF-a uputio je direktor kompanije Nordeus Branko Milutinović

Nordeus aktivno zapošljava talente u oblasti inženjerstva, digitalnih umetnosti, marketinga i drugih, koji će imati priliku da rade na razvoju mobilnih igara koje svakog dana igraju milioni širom sveta!

 

O Nordeusu

Nordeus je mobilna gejming kompanija iz Beograda i jedan od najprivlačnijih poslodavaca u Srbiji. Njihova igra Top Eleven - Be a Football Manager, najuspešnija je mobilna football manager igra na svetu koja trenutno broji 260 miliona registrovaniih korisnika. Podstaknuti svojim snom o stvaranju takmičarskih igara, omogućavaju milionima ljudi širom sveta da postanu šampioni. Nordeus je u junu 2021. godine postao deo Take-Two Sokware Interactive porodice, jedne od najinovativnijih i najkreativnijih grupa kompanija u industriji zabave. U Nordeusu danas radi 180 zaposlenih iz celog sveta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.