Srbija

20.12.2016. 11:02

Autor: Nova Ekonomija

Održan Četvrti novosadski Business Cafe u Kućerda baru

Srbija

20.12.2016. 11:02

Četvrti novosadski Business Cafe održan je 15. 12. 2016. godine u Kućerda baru. Tema ovog susreta bila je kakav je put od poljoprivrede do turizma. 

Gosti koji su govorili na ovu temu bili su Milorad Radojević, član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu, Branko Koprivica, vlasnik lokala Kućerda i muzičar, Aleksandar Samardžija-Splića, vlasnik Salaša 137, Tatjana Mrdak, ambasadorka pčelarstva u Srbiji i Slobodan Simić, upravnik Specijalnog rezervata prirode Zasavica, kao i Miša Blizanac, inicijator pokretanja proizvodnje soda vode u kom učestvuju deca sa invaliditetom.

Na samom početku, prisutnima se obratio Milorad Radojević, član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu, i upoznao ih sa svim aktivnostima Gradske uprave za privredu, naglasivši da je Novi Sad verovatno jedina lokalna samouprava koja podžava sertiikaciju i podstiče organsku poljoprivredu. Za male privrednike i proizvođače organizuju se različite edukacije i studijska putovanja, i pruža se podrška njihovom radu i umrežavanju.

Branko Koprivica, vlasnik lokala Kućerda i muzičar, domaćin i sponzor prostora, poručio je svim posetiocima decembarskog susreta da šta god da izaberu da rade budu sigurni da će naići na različite prepreke i izazove. 

Tatjana Mrdak, ambasadorka pčelarstva u Srbiji, je sa prisutnima podelila svoju životnu i preduzetničku priču o tome kako je kada je dobila otkaz donela odluku i pčelarstvo izabrala za svoj novi posao.

Slobodan Simić, upravnik Specijalnog rezervata prirode Zasavica, smatra da je suština uspeha što se poljoprivrede i turizma tiče to da se mora pronaći priča koja će

ljude privući. On je doneo na Zasavicu dabrove, mangulice, podolsko goveče i magarce. Osim prirodne atrakcije, posetiocima se pružaju i različite ugostiteljske đakonije. 

Miša Blizanac je inicijator pokretanja proizvodnje soda vode u kom učestvuju deca sa invaliditetom. Dvadeset mladih osoba sa invaliditetom otpočelo je proizvodnju soda vode u sodari koja je prilagođena njihovim mogućnostima za manuelnu proizvodnju.

Aleksandar Samardžija-Splića, vlasnik Salaša 137, je, pričajući svoju preduzetničku priču, naglasio da je čim je posetio prvi salaš znao da su salaši njegova budućnost i da će na salašu razvijati svoj ugostiteljski biznis.

Idući Business Café u Novom Sadu održaće se 26. januara 2017. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.