FOTO: N1

PKB prodat Al Dahri za 105,05 miliona evra

FOTO: N1

Ministarstvo privrede saopštilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta kompanija je za PKB ponudila 105,05 miliona evra.

Ministarstvu privrede ranije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije Al Dahra dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd.

Komisija za sprovođenje postupka je tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa pravilima postupka, a Ministarstvo privrede je, na predlog Komisije, proglasilo Al Dahru kupcem, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede podseća da je početna cena određena u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti predmeta prodaje na dan 31.12.2017. godine, odnosno da je iznosila 104.554.593,74 evra.

Na cenu koju je Al Dahra dostavila, biće dodata i cena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obaveštenje da za to ne postoje smetnje, navodi Ministarstvo u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Zaprepascen

    Ne mogu da verujem da se ovo stvarno dogadja. Prodati toliko bogatstvo za stotinak miliona evra!!!!!!! Da su samo iznajmljivali zemlju nekom ko hoce da radi, imali bi godisnji prihod od preko 5.000.000 evra, (17.000ha x 300 evra=5.100.000 evra).......Ako bi se nastavilo sa nabrajanjem, ostali bi nekoliko dana pisuci komenter.