Policija upala u lokale u Beton hali u Beogradu, napisala nekoliko kazni

Komunalna policija upala je u lokale u Beton hali u Beogradu i tražeći rešenja o baštama napisala nekoliko kazni.

Kako kaže jedan od vlasnika tamošnjih lokala za B92. net, ostali su u šoku jer mesečno već odvajaju za zakup celog poslovnog prostora i niko ih nije obavestio da im treba posebna dozvola za bašte.

"Mi smo jedini zakupci tog celog prostora, kada smo dobili ugovor obavezali smo se na mesečno plaćanje u zavisnosti od kvadrature, uz popust. Što smo uredno i radili. Sudeći prema novonastaloj situaciji, niko od nas onda nema dozvolu, a niko nas nikada nije upozorio niti najavio da bi do ovoga moglo da dođe". 

Kako objašnjava, vlasnici misle da je ova akcija u direktnom nalogu Grada. 

"Da li ovo pripada Opštini Stari Grad ili poslovnom prostoru Grada gde smo i učestvovali na tenderu? Mi nismo izašli na pešački deo s baštom niti na kolovoz već su stolovi u okviru prostora koji zakupljujemo. Niko ne želi da izigra nekoga ili da ne plati ali prosto nije jasno kakva nam posebna dozvola treba", kaže naš sagovornik. 

On ističe da je petanestak pripadnika Komunalne policije napisalo rešenja koja podrazumevaju kaznu od 100.000 za preduzeće i 10.000 dinara za direktora ili 50 odsto manje ako se plati u roku od osam dana. 

Takođe, ovim rešenjem, mogu biti uklonjene bašte do daljnjeg. 

Inače, mesečni zakup za taj deo poslovog prostora je oko 7.000 evra. 

Iz Opštine Stari Grad su za B92. net rekli da sporni prostor nije javna površina, ali i da pripada Gradskom poslovnom prostoru, odnosno da to nikada nije bilo opštinsko vlasništvo. 

"Formalno, vlasnicima tog poslovnog prostora, odnosno zakupcima, sve što treba jeste da blagovremeno podnesu zahtev za bašte", rekli su nam iz te beogradske opštine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Funny Alexander

    Polako ali sigurno, pretvaramo se u harač državu. Ista priča se desila pre nedelju dana na Adi Ciganliji. Kadija te tuži - kadija ti sudi.