Popust na poslovni prostor kod privatnika 25 odsto tokom pandemije

Nova ekonomija

Zakupci poslovnog prostora kod privatnog vlasnika tokom pandemije su uglavnom dobijali popust od 25 odsto na cenu zakupa, piše Politika.

Najveći broj onih koji se vraća na posao 1. juna moraće da plaća punu cenu. Kako navodi list, jedan od njih u centru grada koji plaća mesečnu zakupninu od 6.000 evra to mora da nastavi za tri nedelje, kad ponovo počne da radi. Tokom pandemije imao je od gazde popust od 25 evra, iako je od gazde tražio da plaća pola cene, na šta mu je ovaj ponudio otkazni rok.

List navodi da su zakupci po dva osnova mogli da traže da ne plaćaju zakup: zbog vanrednog stanja odnosno više sile, ali i otežanog ispunjenja obaveza. Viša sila znači da ni zakupac ni zakupodvac nisu mogli da ispune svoje obaveze. Na višu silu su mogli da se pozovu zakupci u tržnim centrima jer je postojala odluka o zatvaranju objekata.

Nisu svi tržni centri snizili cenu zakupa

Grad Beograd je obavestio zakupce koji nisu tokom vanrednog stanja plaćali zakup gradskog poslovnog prostora, da dug mogu da izmire tako što će pola vrednosti zakupa za taj perio platiti do kraja godine ili na 12 meseci tokom 2021.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara