Vesti iz zemlje

14.08.2014. 13:05

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Potpisan ugovor od milion evra za prugu Beograd-Bar

Predstavnici kompanije ruskih želeleznica RŽD Internešnal i Saobraćajnoj instituta CIP potpisali su ugovor vredan oko milion evra.
Ugovor se odnosi na izvođenje projektno-istraživačkih radova i pripremu tehničke dokumentacije za obnovu pruge Beograd – Bar, na delu od Resnika do Valjeva.
Reč je Aneksu 4 ugovora o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara namenjenih srpskim železnicama, a koji predviđa obnovu cele barske pruge kroz Srbiju, saopštila je kompanija RŽD Internešnal, koja će realizovati železničke projekte u Srbiji. 
Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović, rekao je Tanjugu da je CIP danas ugovorio prvu deonicu od Resnika do Valjeva u dužini od 77 kilometara i najavio da će do marta biti završeni projektno-istraživački radovi i predata dokumentacija. 
Ignjatović je dodao da je vrednost ugovora oko milion evra, i da će u narednom periodu ta ruska kompanija ugovarati sa CIP-om pripremu dokumentacije i za druge deonice pruge Beograd – Bar kroz Srbiju. 
CIP će raditi na projektovanju deonice Resnik-Valjevo, koja je deo međunarodnog transportnog Koridora 11. 
Kako je saopštio RŽD Internešnal, potpisivanje odgovarajućeg Aneksa 4 planirano je za kraj 2015. godine, posle završetka projektnih radova i prolaska tehničke kontrole. 
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekata železničke infrastrukture u Srbiji je bio potpisan u okviru sporazuma između Vlade Ruske Federacije i Vlade Srbije za ruski državni izvozni kredita u visini od 800 miliona dolara, a ukupna vrednost će, sa učešćem Srbije, iznositi 941 milion dolara, navedeno je u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. ŽALOSNO STANJE STVARI!!! * Politička scena Srbije nikad gora! * U mraku zastrašujuće vladajuće diktature i propadanja zemlje, ni na vidiku se ne nazire politička snaga koja bi realno mogla da podn ese teret i odgovornost izlaska iz katastrofe! * Stranke tzv. postojeće opozicije ne poseduju ni minim um kapacititeta ni legitimiteta da bi, makar započeli proces kvalitetnog opozicionog rada! * To dokaz uje i njihova nesposobnost da stvore jezgro oko kojeg bi se okupile sve stranke opozicije…jer.to su sve istrošene ličnosti političkog miljea bez moći koncentracije i ori jentacije i uopšte svesti o težini trenutka..u suprotnom prevazišli bi sve međusobne razlike i ujedi nili se!!! * Srbiji su potrebni novi ljudi, nove snage, neopterećene ličnim ambicijama, oslobođene kompleksa EU članstva i NATO-a, visoke svesti o potrebi delanja samo onih poteza koji će štititi samo srpske interese! * Nivo odnosa sa Evropom, bio bi isključivo partnerski..nikako podanički – PARTNERSTVO – DA….VAZALSTVO …NIKAD!!! * 20. avg 2017.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.