Vesti iz zemlje

19.04.2023. 15:05

Večernje Novosti

Autor: Nova ekonomija

Poverioci novac od prodaje Geneks kule dobijaju tek po okončanju spora

Foto: Pixabay

Novac od prodaje Geneks kule legao je nedavno na račun firme u stečaju, ali neće skoro stići do poverilaca. Deobe neće biti dok se ne okonča spor sa jednim poveriocem, pišu Večernje novosti.

Od prodaje imovine nekadašnjeg giganta „Generaleksporta“ oni kojima se duguje još nisu dobili deo kolača. Novosti pišu da se još uvek ne znaju ukupna potraživanja od „Generaleksporta“.

Kada je reč o sestri firmi „Internacionalu CG“, poverioci, pre svega državni su namireni, ali ostali i dalje čekaju ostatak duga.

Kompanija „Generaleksport“ do sada nije sprovodila postupak deobe stečajne mase radi namirenja potraživanja poverilaca, a postupak deobe će se sprovesti po okončanju parničnog postupka koji se vodi radi utvrživanja osoprenog potraživanja jednog razlučnog poverioca.

Konačna potraživanja u vezi sa stečajnim postupcima kod „Internacional CG“ i „Generaleksport“ sada nisu poznata, s obzirom na to da se povodom određenih potraživanja vode sudski postupci koji u ovom momentu nisu pravno okončani.

Tek po pravosnažnom okončanju sudskih postupaka, moguće je precizno odrediti stečajne poverioce i visinu potraživanja.

Tempo je uslovljen različitim činjenicama koje u najvećoj meri nisu u domenu stečajnog upravnika – okončanje sudskih postupaka, ko je poverilac i koliko potražuje, a potom u postupak unovčenja, gde nije moguće predvideti da li će i kakvo interesovanje biti.

Geneks kula je prodata u februaru ove godine za 2,4 milijarde dinara. Novi vlasnik, „Eureka bar“, uplatio je celokupni iznos u aprilu.

„Eureka bar“ je u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića, poznatog po nadimku Aca Bosanac.

I firma Mitrovićevog sina počinje da emituje signal sa Geneks kule

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.