Predstavljanje novog programa Evropske unije za lokalni razvoj - EU PRO vrednog 25 miliona evra

Ministar za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Jadranka Joksimovíć i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici prisustvovaće u utorak, 22. maja 2018. godine u 13 časova u Kristalnoj sali hotela Izvor, (Mišarska 2b) u Aranđelovcu, predstavljanju razvojnog programa EU PRO koji ima za cilj da doprinese sveukupnom privrednom i društvenom razvoju 99 lokalnih samouprava[1] u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

U naredne tri godine aktivnosti programa EU PRO, koji finansira Evropska unija sa 25 miliona evra a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Vladom Srbije, biće usmerene na unapređenje konkurentnosti lokalne privrede, poboljšanje poslovnog okruženje i jačanje društvene kohezije u gradovima i opštinama obuhvaćenim programom.

EU PRO će ovom prilikom predstaviti i poziv za podršku preduzetnicima i preduzetnicama, i mikro i malim preduzećima za nabavku opreme i savetodavne usluge ukupne vrednosti 4,5 miliona evra.

Program je već objavio četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava za koje je EU izdvojila ukupno deset miliona evra, a koji se odnose na poboljšanje javne i poslovne infrastrukture, kao i izradu planske i tehničke dokumentacije.

U Aranđelovcu će takođe biti organizovan Sajam EU projekata na kome će biti predstavljen deo dosadašnje podrške Evropske unije Srbiji, uključujući i uspešne primere podrške preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, kroz različite EU programe.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara