Ilustracija iz konkursne dokumentacije.

Preko milion za vrapca i cvet na Adi Ciganliji

Ilustracija iz konkursne dokumentacije.

Javno preduzeće Ada Ciganlija platilo je više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa „Ada Ciganlija" i skulpture vrapca i cveta, pokazuju podaci iz dokumentacije o javnoj nabavci.

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, posao je dodeljen Ateljeu za izradu topijarnih skulptura Kucljak iz Beograda. Topijari su skulpture nastale oblikovanjem drveća i žbunja.

Ovaj studio bio je jedini ponuđač na konkursu koji je raspisan u martu ove godine, a nastupio je sa ponudom od 1.020.000 dinara, samo malo ispod procenjene vrednosti javne nabavke, koja je iznosila 1.100.000 dinara.

Odluka%20o%20dodeli%20ugovora%20JP%20Ada%20Ciganlija

Konkursna dokumentacija sadržala je i ilustraciju kako tačno skulptura treba da izgleda.

Od Ateljea Kucljak je, takođe nedavno, JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za 600.000 dinara, objavile su Južne vesti u ponedeljak.

Skulptura na Adi prikazuje vrapca koji stoji na cvetu u bojama zvaničnog logoa Ade Ciganlije. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, visina cele topijarne skulpture je 2,8 metara a širina cveta je tri metra.

Traženo je i da natpis „Ada Ciganlija" bude ukupne dužine 17 metara, visina slova najmanje 1,5 metara, širina najmanje 0,3, dubina najmanje 0,2 metara i razmak između slova najmanje 50 centimetara.

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara