Premijum Salon Er Srbije na beogradskom Aerdormu Nikola Tesla ugostio je za godinu dana više od 23.000 gostiju, saopšteno je danas iz nacionalne avio-kompanije povodom obeležavanja prve godišnjice rada.
Od otvaranja 9. septembra 2015. godine, u Salonu je posluženo više od 5.500 obroka, od kojih su najpopularnija tradicionalna srpska jela, kao što su ćevapi i mućkalica.
Er Srbija je takođe poslužila više od 150 flaša domaće rakije iz Rakia Bara, 700 boca vina, uključujući i selekciju poznate vinarije Radovanović, oko 21.000 boca Voda Vode, Jelen pivo, kao i kapućina, espresa i drugih napitaka iz Kafeterije.
„Tokom ovog perioda, Salon je postao divna izložba najboljih jela srpske kuhinje, sastojaka i napitaka, naročito za brojne strane posetioce koji se prvi put susreću sa srpskom kulinarskom ponudom“, izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.
Pored toga, kako dodaje, Salon je veoma popularan kod putnika na letovima Er Srbije za Njujork, koji mogu da se opuste uz kafu i novine, osveže u tuš kabinama ili da uživaju u obroku pre nego što se ukrcaju na transatlantski let, ili posle leta, ukoliko čekaju transfer.
„Ponosni smo što našim gostima pružamo jedan od najboljih salona u Evropi i nadamo se njegovom uspešnom radu u godinama koje dolaze“, naveo je Kondić.
Er Srbija Premijum Salon ima mogućnost da ugosti 80 putnika i nudi opcije za obedovanje u stilu najboljih restorana, prostrana kupatila i tuš kabine, kao i najsavremenije uslove za obavljanje poslovnih aktivnosti, kao što su bežični pristup internetu, USB utičnice i strana štampa i časopisi.