Prijave za "Bubble Cup 15" traju do 30. maja

Printskrin

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na međunarodno takmičenje u programiranju "Bubble Cup 15". Kvalifikacije za ovogodišnje takmičenje počele su 6. maja i trajaće do 6. juna, dok je finale planirano na jesen u Beogradu.

Ove godine, takmičenje će se održati samo za učesnike iz Srbije, a prijave su otvorene do početka kvalifikacija 30. maja na bubblecup.org.

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili srednjoškolca. 

Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima, a timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola.

U finale takmičenja plasiraće se naboljih osam srednjoskolskih i najboljih osam univerzitetskih timova.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje. 

O pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla bubble@bubblecup.org ili preko Fejsbuk stranice.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.