Srbija

13.01.2017. 11:29

Autor: Nova Ekonomija

Prijavite se za besplatnu mentorsku podršku za startapove na ‘Startap akceleratoru’

Srbija

13.01.2017. 11:29

Francusko-srpska privredna komora pozvala je sve startapove ili pojedince koji planiraju da pokrenu startap preduzeće da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške za razvoj njihovog biznisa – Startap akcelerator. 

Kako bi omogućila što većem broju startapova da konkuriše za ovaj progam, Komora je odlučila pomeri rok prijave za dodatnih mesec dana, pa se kandidati mogu prijaviti do kraja februara 2017.

U okviru Startap akceleratora, biće odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koje će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati direktori i menadžeri najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju njihovog biznisa. 

Upravni odbor čini 11 direktora francuskih preduzeća među kojima ima i Francuza i Srba, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Lafarge, Crédit Agricole, Saint-Gobain Weber, PricewaterhouseCoopers, SADE i drugi. 

Pored toga, odabrani startapovi automatski će postati članovi Francusko-srpske privredne komore, čime im se pruža mogućnost da ostvaruju poslovne kontakte i u široj francusko-srpskoj poslovnoj zajednici.

Francusko-srpska privredna komora pokrenula je ovaj program sa ciljem da podrži preduzetništvo tako što će svojom ekspertizom dati doprinos razvoju startapova. Takođe,

Komora na ovaj način prenosi i najbolje francuske poslovne prakse, s obzirom da su tehnološke inovacije i podrška startapovima jedan od prioriteta aktuelne ekonomske politike u Francuskoj.

U prilog tome govori i plan grada Pariza da u aprilu ove godine otvori najveći inkubator za startapove na svetu pod nazivom F Stanica (Station F) na prostoru nekadašnje železničke stanice Al Fresinet (Halle Freyssinet). Projekat je procenjen na preko 200 M evra, radovi su već uveliko u toku, a novi inkubator će se prostirati na 34 000 kvadratnih metara. 

Francuska vlada nada se da će na ovaj način privući preko 1 000 domaćih i stranih startapova i kreirati preko 4000 radnih mesta.

Na konkurs za Startap akcelerator Francusko-srpske privredne komore mogu se prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana i preduzetnici do 40. godine starosti, sa prebivalištem u Srbiji. 

Mogu se prijaviti i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni na neki način uključe moderne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište.

Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na sajtu Komore www.ccfs.rs

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.