Srbija

11.01.2024. 15:23

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Prodaje se parcela prekoputa Ade Ciganlije, početna cena 85.000 dinara po kvadratu

Foto: Pixabay

Srbija

11.01.2024. 15:23

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oglasila je danas prodaju građevinskog zemljište površine 255 kvadrata u ulici Lazara Kujundžića na Čukarici, prekoputa Ade Ciganlije, po početnoj ceni od 21,77 miliona dinara (oko 185.800 evra), odnosno 85.378,6 dinara po kvadratu. Javno nadmetanje će se održati 13. feburara, a rok za prijave je 12. februar.

Građevisnko zemljište se nalazi na katastarskoj parceli opštine Čukarica, u zoni namenjenoj višeporodičnom stanovanju.

Sa ovom namenom su kompatibilni sadržaji iz oblasti trgovine, administracije, uslužnih delatnosti. Na parceli se može graditi i samo višespratna kolektivna garaža, vidi se iz oglasa.

Foto: Printskrin/GeoSrbija

Foto: Printskrin/GeoSrbija

Građevinsko zemljište prodaće se licu koje ponudu najveću cenu, a koja mora biti ista ili veća od početnog iznosa, i kasnije se ne može umanjivati.

Lice koje bude kupilo ovo građevinsko zemljište imaće obavezu da o svom trošku izvede sve radove na pripremanju i opremaju građevinskog zemljišta u okviru svoje građevinske parcele.

Radi učestvovanja u postupku javnog nadmetanja podnosilac prijave je obavezan da uplati depozit u visini od deset odsto od početnog iznosa cene (tačno 2.177.154,30 dinara) ili da za navedeni iznos položi neopozivu bankarsku garanicuju bez prigovora i naplativu na prvo poziv sa rokom važnosti od 180 dana.

Prijave za učešće u postupku treba da se dostave se najkasnije do 12. februara do 15:30 časova, na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Direkcija je danas stavila na prodaju i građevinsko zemljište površine 3.289 kvadrata u ulici Matije Ambrožića koje se nalazi na tri katastarstke parcele u Železniku, vidi se u oglasu.

Ovo zemljište se nalazi u zoni namenjenoj porodičnom stanovanju. Početni iznos cene je 12.199 dinara po kvadratu, odnosno 40.125.767 miliona dinara za površinu od 3.289 kvadrata.

Foto: Pritskrin/GeoSrbija

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.