Vesti iz zemlje

15.05.2024. 13:36

Saopštenje - FON

Autor: Nova Ekonomija

Prva međunarodna konferencija o „ekonomiji deljenja“ u Srbiji

FON

Prva Međunarodna konferencija o ekonomiji delјenja i savremenim poslovnim modelima IC-SHARE 2024, održana je prošlog vikenda, tokom 10. i 11. maja, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka, u pripremi konferencije učestvovali su i Saobraćajni i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, u okviru projekta PANACEA, uz podršku Fonda za nauku.

Istraživanja u okviru projekta PANACEA u fokusu imaju ekonomiju deljenja i uspostavljanje kapaciteta za njen razvoj u Srbiji.

Osnovna ideja projekta PANACEA je jačanje kapaciteta zajednice ekonomije deljenja, kako u Republici Srbiji, tako i šire, kao i podizanje svesti o uticaju koji ekonomija deljenja može imati na društvo u celini.

U fokusu konferencije IC-SHARE 2024 je bila razmena naučnih i stručnih saznanja, iskustava i prezentovanje novih rezultata u cilјu bolјeg razumevanja poslovnih modela ekonomije delјenja i povezanih poslovnih modela.

Drugog dana konferencije održane su i radionice pri konferenciji koje su učesnicima posebno privukle pažnju – „Meet the editors“, u kojima su urednici visoko rangiranih naučnih časopisa dali uvid u procese objavljivanja i greške koje autori naučnih radova najčešće prave prilikom pripreme radova za vodeće časopise.

Pored naučnog programa konferencije koji je bio organizovan u deset sekcija prema određenim tematskim oblastima i u kojima je planirano 39 radova, na konferenciji su aktivno učestvovali i vrsni studenti FON-a koji su predstavljali svoje ideje na temu „ekonomije deljenja“.

Konferencija o ekonomiji deljenja „IC Share 2024“ na Fakultetu organizacionih nauka

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.