FOTO: N1

Biće ponuđeno 6.500.000 akcija od po 500 dinara

Prvi izlazak na Beogradsku berzu kompanije Fintel energija

FOTO: N1

Kompanija Fintel energija danas je saopštila da je započela na Beogradskoj berzi realizaciju prve inicijalne javne ponude akcija (IPO) i da će te hartije od vrednosti moći da kupuju profesionalni i privatni investitori i porodice.

"Ovo je prva takva finansijska operacija na Beogradskoj berzi posle čak 78 godina, a biće ponuđeno na prodaju 6.500.000 običnih akcija po ceni od 500 dinara po akciji", navela je kompanija.

Izvršni direktor Fintel energije Ticiano Đovaneti je rekao da su ponuđene akcije i mogućnost da se investira u tu kompaniju.

"Nećemo prodavati udeo, već ćemo prikupljati kapital od potencijalnih investitora, da bismo dalje ulagali u Srbiji. Očekujemo da će vrednost prikupljenog kapitala iznositi 27 miliona evra koje ćemo investirati u naše projekte u Srbiji", rekao je Đovaneti.

Dodao je da je ta kompanija sada investirala 150 miliona evra u vetroparkove u Srbiji.

"Naš izlazak na berzu je prvi u Srbiji i svima je to novo. Transparentnost finansijskih operacija, zaštita malih akcionara, prelaz sa jednog vlasnika na široko vlasništvo i upravljanje akcionara, svedoče o promeni kulture pristupa kompanijama i osmišljavanju drugačijeg upravljanja", ocenio je đovaneti.

Rok za upis i uplatu akcija Fintel energije je od 1. avgusta do 29. oktobra ove godine, a upis akcija je u investicionom društvu M&V Investments u Beogradu.

Fintel energija posluje na Balkanu jednu deceniju i najveći je investitora u Srbiji u oblasti izgradnje vetroparkova, a u stoprocentnom je vlasništvu italijanske grupacije Fintel energija SpA.

Do sada je pustila u rad prva dva vetroparka u Srbiji i započela izgradnju trećeg i najvećeg vetroparka.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.