Resavica nabavlja jamske podgrade, tender vredan 37 miliona evra

Pixabay

Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica"  oglasilo je nabavku "čelične jamske podgrade sa veznim elementima", a vrednost tendera procenjena je na 435 miliona dinara (oko 37 miliona evra). 

"Resavica" će sa izabranim privrednim subjektom zaključiti okvirni sporazum kojim će se utvrditi uslovi za zaključivanje pojedinačnih ugovora o isporuci dobara - čelične jamske podgrade sa veznim elementima, piše u dokumentaciji. 

Okvrini sporazum se zaključuje do realizacije predviđenih finansijskih sredstava (435.250.000) a najduže do dve godine od stupanja na snagu. 

Iz tehničke specifikacije se vidi da je plan da se jamske podgrdade isporučuju od  jula 2022. do februara 2024. godine.

"Resavica" jedan od najvećih korisnika subvencija 

Od zainteresovane firme se traži da je u prethodne dve poslovne godine (2020 i 2021.) ostvarila poslovne prihode minimum u vrednosti od 350 miliona dinara, kao i da u momentu podnošenja ponude poseduje originalno autorsko pismo (ovlašćenje) od proizvođača dobra koje je predmet nabavke iz čijeg proizvodnog program nudu čeličnu jamsku podgradu. 

Rok za podnošenje ponude je 27. jun.

Resavica je formirana 1992. objedinjavanjem devet rudnika uglja sa podzemnom eksploatacijom u jedinstveno preduzeće za proizvodnju uglja podzemnom eksploatacijom na teritoriji Srbije.

JP PEU "Resavica" je tradicionalno jedan od najvećih korisnika subvencija iz budžeta i godišnje dobija oko 4,8 milijardi dinara, ali je ipak jedan od najvećih gubitaša na kraju svake godine.

Deo Javnog preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" je i rudnik "Soko" u kojem se u početkom aprila dogodila nesreće u kojoj je nastardalo osam rudara. 

Nakon nesreće u rudniku, osam miliona dinara za Resavicu iz budžetske rezerve


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.