Srbija

09.02.2016. 12:30

B 92

Autor: Nova Ekonomija

Šabić: Primorajte Srbijagas da pokaže podatke

Srbija

09.02.2016. 12:30

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vladi Srbije sedam zahteva u kojima od nje traži da obezbedi izvršenje rešenja koje je poverenik doneo u postupcima protiv JP Srbijagas i kojim je naložio davanje traženih informacija od javnog značaja.

Kako se navodi na sajtu Povernika, rešenja se odnose na informacije o troškovima za reprezentaciju, o donatorstvima i sponzorstvima Srbijagasa, o plaćenim penalima, o platama, dnevnicama i drugim izdacima, ugovore o angažovanju i plaćanju spoljnih saradnika i informacije odnosno dokumentaciju u vezi sa sprovođenjem tendera.

Prethodno, pre obraćanja Vladi, Poverenik je na zahtev tražioca informacija u postupku administrativnog izvršenja u svih sedam slučajeva izrekao novčane kazne od po 200.000 dinara, odnosno ukupno 1.400.000 dinara.

Budući da ni nakon plaćanja kazni JP Srbijagas nije postupila po nalozima koji su po Zakonu obavezujući i konačni, Poverenik je zatražio od Vlade da, shodno svojoj zakonskoj obavezi, obezbedi izvršenje rešenja merama neposredne prinude, piše na sajtu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. A možda će i onih 14.000 više preminulih vaskrsnuti kad prođe korona??? Ne znam koja se škola završava za demografa, međutim svi su izgledi da je on samouk u tom zanatu. Nijednog trenutka mu nije palo na um da su u tom „višku preminulih“ možda i majke 1.500 i nešto nerođene dece kojima završetak epidemije ništa neće značiti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.