Srbija

20.01.2017. 15:33

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Sedam javnih konkursa za finansiranje kapitalih projekata u Vojvodini

Srbija

20.01.2017. 15:33

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je u petak, 20. januara 2017. godine, sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine, za koje je obezbeđeno ukupno 1,42 milijarde dinara.

Novac je namenjen za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture, saopštila je Uprava.

Za realizaciju projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 350 miliona dinara, i to za izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, kao i za poboljšanje lokalne i regionalne povezanosti.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, sredstva su obezbeđena za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, u iznosu od 350 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 300 miliona za oblast zdravstvene zaštite, 50 miliona za unapređenje predškolskog i osnovnog obrazovanja, kao i 70 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u javnoj svojini.

Osim toga, 250 miliona dinara namenjeno je za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a 50 miliona za oblast kulture.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.