Vesti iz zemlje

03.02.2017. 07:01

Autor: Nova Ekonomija

Sindikati penzionisanih vojnih lica podržali protest Vojske i policije 11. februara

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštilo je da bezrezervno podržava protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazan za 11. februar 2017. godine u 12 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Podsetimo, Vojni i policijski sindikat protestuju zbog urušavanja sistema bezbednosti, nepoštovanja zakona u propisivanju minimalne osnovice plata profesionalnih vojnih lica u Vojsci Srbije, kao i radi obezbeđenja uslova za zakonito sindikalno delovanje u Ministarstvu odbrane i obezbeđenja propisanih uslova rada.

„Niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje se sprovode, od NATO agresije sve do danas, na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije. Mere koje preduzima Ministarstavo odbrane na jačanju sistema smatramo pre svega usmerenim na medijsku promociju aktelne vlasti pre predstojeće izbore. Zanemiravanjem sistema odbrane u dužem vremenskom periodu naneta je  šteta sistemu i zaposlenima u njemu koje je potrebno otklanjati u dužem vremenskom periodu“, navodi se u saopštenju Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. 

Oni kažu da medijsku promociju najavljenog prijema novih zaposlenih u vojsci i popunjuvanja nedostajućeg borbenog sistemima ocenjuju bahatom manipulacijom javnošću. 

„Zaposleni u sistemu bezbednosti imaju pravo na dostojanstven ekonomsko-socijalni položaj.  Vlada Srbije, za to potrebna finasijska sredstva može i treba da obezbedi razvojem domaće privrede, sprečavanjem kriminala u javnom sektoru i istinskom borbom protiv sive ekonomije i poreskih utaja. Očekujemo da će izvršna vlast izmišljenim opasnostima po bezbednost i manipulacijama javnošću, pokušati da spreči održavanje najavljenog protesta“. piše u saopštenju.

Oni su pozdravili profesionalnu hrabrost i odgovornost organizatora protesta i svih profesionalnih pripadnika koji ih podržavaju i ukazuju na ugroženost njihovih profesionalnih karijera. 

„Samo na osnovu toga zaključujemo da  su problemi zbog kojih organizuju protest veoma ozbiljni. Pozivamo sve veterane i ostale dobronamerne građane da zbog Vojske, Policije i države Srbije, na protestu  zajedno uputimo zahtev onima koji vrše vlast, da odgovornije upravljaju sistemom bezbednosti i preduzmu potrebne mere na njegovom istinskom jačanju“, piše u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.