FOTO: N1

Smenjen direktor Uprave za javni dug

FOTO: N1

Smanjenje javnog duga je prema oceni stručnjaka jedan od najvećih uspeha vlasti u Srbiji, ali je uprkos tome smenjen direktor Uprave za javni dug Branko Drčelić.

To piše današnja Politika i dodaje da u resornom Ministarstvu finansija za taj list nisu odgovorili na pitanje zašto je Drčelić smenjen.

Drčelić je na toj poziciji bio od januara 2012. godine.

Na njegovo mesto je imenovana Ana Tripović, direktorka i vlasnica nekadašnje brokerske kuće "Vajz broker", koja je prestala da postoji početkom ove godine.

"Iako je novi ministar finansija Siniša Mali po dolasku u vladu oformio novi tim, za mnoge je, ipak, ovo kadrovsko rešenje bilo iznenađenje jer se državni zvaničnici vrlo često hvale činjencom da je javni dug smanjen", navodi Politika.

Prema podacima Ministarstva finansija, na kraju jula ukupna državna dugovanja iznosila su 59,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je najniži nivo javnog duga u poslednje četiri godine.

Posle stupanja na dužnost novog ministar finansija razrešen je i direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović koji je taj posao obavljao od osnivanja Uprave, 2002. godine. Njega je zamenila Sandra Damčević koja je bila direktorka Centralizovane službe za javne nabavke Grada Beograda.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara