Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i DDOR Novi Sad

Ekonomski fakultet u Beogradu i DDOR Novi Sad, koji je deo vodeće italijanske i evropske grupacije Unipol Gruppo, potpisali su Memorandum o saradnji, koji će omogućiti studentima ovog fakulteta programe studentske prakse i zapošljavanja u toj kompaniji.

Memorandum su potpisali dekan fakulteta Branislav Boričić i predsednik Izvršnog odbora kompanije dr Giorgio Marchegiani, koji je i predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika.

"Saradnja Ekonomskog fakulteta sa kompanijama predvidja i mentorske pro-grame za studente, stipendiranja master i doktorskih radova, realizaciju zajed-ničkih radionica, razvoja novih edukativnih kurseva", rekao je dekan Boričić, istakavši da se DDOR Novi Sad pridružio grupi od 260 kompanija sa kojima Fakultet ima slične sporazume.

"DDOR Novi Sad kompanija sa 7 decenija dugom tradicijom u osiguranju od kako postoji značajno podržava akademsko obrazovanja i omogućava studentima da se i praktično upoznaju sa procesima rada i strukama kojima će se jednog dana i baviti", rekao je ovom prilikom dr Marchegiani i dodao: 

"Izuzetno nam je drago da model saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, koji uspešno fukcioniše već decenijama, sad unapređujemo, podižemo na viši nivo započinjanjem operativne saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu. Kao Kompanija, mi se trudimo da svojom podrškom omogućavamo planiranje unapred i da se obrazovne institucije brže i bolje prilagode promena-ma koje dolaze iz okruženja. Da pomognemo da kvalitet njihovog rada bude bolji a iskustvo studenata veće. Ulaganjem u stručno osposobljavanje studenata pomažemo im da postanu vodeći stručnjaci koji će biti u prilici da se susretnu i uspešno izbore sa izazovi-ma na globalnom nivou".

DDOR Novi Sad a.d.o. Novi Sad, od svog postojanja aktivno pomaže društvu i zajednici u okiviru koje posluje, a društvena odgovornost je veoma važna i za našeg akcionara - italijansku Unipol Grupu, lideru osiguranja u Evropi.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara