FOTO: Pexels

Srbija daje dve milijarde za Koridor 10 i zid u Grdelici

FOTO: Pexels

Vlada Srbije donela je rešenje o izdvajanju dodatne dve milijarde dinara (skoro 17 miliona evra) za izvođenje radova na izgradnji Koridora 10 i završetak trajne sanacije kosina u Grdeličkoj klisuri.

Kako se navodi u rešenju Vlade od 5. septembra, ova sredstva raspoređuju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za Koridore Srbije d.o.o".

U junu ove godine fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama izazvala je bojazan dela javnosti da se Kosina 2 u Grdeličkoj klisuri ponovo obrušava, ali iz Koridora Srbije su tada negirali da ima razloga za strah.

Kosine na deonici autoputa od Grdelice do Predejana obrušavale su se u nekoliko navrata tokom 2017. i 2018. godine, što je izazvalo veliku pometnju u javnosti.

Prvo obrušavanje desilo se u aprilu 2017. ali nije ugrozilo izgradnju tunela „Predejane". Drugo i treće urušavanje desilo se u martu i avgustu 2018.

Prilikom poslednjeg urušavanja Koridori Srbije su saopštili da će razlog biti utvrđen i da će sanacije potporne konstrukcije početi sledećeg dana. 

PROČITAJTE JOŠ:

Dodatnih 34 miliona za uređenje Trga Republike

Evo gde je Vučić poslao Babića na letovanje


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • crni domino

    Znaci, zamena pokakanih pelena kostace nas dodatnih 17 miliona evra...

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.