FOTO: Pixabay

Srpskim izvoznicima mesa 35 primedbi iz Rusije

FOTO: Pixabay

Kompanije Matijević, Zlatiborac, Carnex i Big Bull moraju da otklone ukupno 35 primedbi ruskih vlasti da im ne bi trajno bio zabranjen izvoz mesa u tu zemlju, piše dnevni list Danas.

Ovaj list piše da je jedna od srpskih kompanija dobila 13 primedbi ruskih inspektora, jedna osam, a dve po sedam, koje moraju da uklone u naredna dva meseca.

Pozivajući se na izvor blizak Vladi Srbije, Danas javlja da su Rusi između ostalog imali primedbe na otpale oznake i da se na jednoj liniji pakovalo i sveže meso i prerađevine.

Nova ekonomija otkrila je pre nekoliko dana da je Rusija privremeno zabranila uvoz kompanijama Matijević, Big Bull Foods, Zlatiborac i Carnex zbog „ozbiljnih nepravilnosti".

PROČITAJTE JOŠ:

Rusija spustila rampu za uvoz mesa četiri srpske kompanije

Ministar poljoprivrede tvrdi da je meso srpskih proizvođača bezbedno

U odlukama ruske inspekcije od 21. i 22. maja navodi se da je privremeno ograničenje na isporuku proizvoda četiri srpske kompanje uvedeno na osnovu inspekcijskog nadzora sprovedenog od 15. od 19. aprila. Privremena zabrana stupila je na snagu juče.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kazao je u nedelju da je meso ovih kompanija "apsolutno bezbedno i da je u ovom slučaju reč o administrativno tehničkim uslovima, koje ima svaka država", preneo je Insajder.

Prema dokumentu koji je dobio taj portal, ruska inspekcija je između ostalog utvrdila klanje životinja kojima se ne može utvrditi poreklo i kršenje sanitarno-higijenskih normativa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • N.Božić

    Redovno pratim opozicionu štampu. Očekujem iskrenost koje nema u privlačnim novinama. Komentar Danasa o 35 ruskih primedbi je u najmanju ruku zloban. Nema objašnjenja da li se radi o 35 različitih primedbi ili je to broj koji se odnosi na sve proizvođače gde je moguće da, npr. ima po 18 istih -zajednickih. U tom slučaju slika nije tako ružna i tužna kao što izgleda. U svakom slučaju vest je bila očekivana.