Studenti u Beogradu protestuju zbog najavljenog zatvaranja domova

Wikipedia/Petar Milošević

Studenti u Beogradu večeras protestuju zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Kako je javio N1, oni su krenuli su u protestnu šetnju, uzvikujući "Nećemo kući". 

Najavili su da će krenuti ka Vladi, ako se sutra do 18 sati ne ozvaniči odluka da studenti ostanu u domovima. Sada se kreću, kako navode, ka Skupštini.

Predstavnica inicijative "Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada" uživo na Fejsbuku prenosi protestnu šetnju studenata, koji poručuju da neće napustiti svoje sobe. 

Kažu da su spontano izašli večeras ispred Studenjaka, a zatim i krenuli ka gradu, a da će sutra predati svoje zahteve upravnicima.

Jedna grupa studenata blokirala je raskrsnicu između Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra, kod Vukovog spomenika, javio je reporter N1.

Agencija Beta javlja da su se studenti okupili i ispred domova na Voždovcu, gde su jednom trenutku blokirali saobraćaj u Ulici vojvode Stepe, a da su krenuli i studenti  sa Zvezdare. 

Na Tviteru su objavljeni snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Tokom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu reagovali su lupanjem u šerpe, prenosi TV N1.

Na mesto gde su okupljeni studenti došla je i policija, dok studenti duvaju u pištaljke, lupaju u šerpe i viču "UA".

Predsednik Srbije je na RTS-u najavio da da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni u okviru novih mera zbog širenja koronavirusa.

Trenutno su na fakultetima u Beogradu u toku ispitni rokovi.

U međuvremenu, neki mediji su preneli i da do zatvaranja domova ipak neće doći, ali nema potvrde te vesti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Gligorije

    Mislim kao stariji čovek, da studenti izaberu najbolje među njima i da daju konkretan predlog kako oni vide borbu protiv korone ali bez politizacije koja vodi u drugu krajnost.