Srbija

10.10.2016. 16:39

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Švajcarska želi da ubrza i poveća investicije u Srbiji

Srbija

10.10.2016. 16:39

Švajcarska želi da ubrza i poveća investicije u Srbiji, koja je veoma atraktivna za investitore, kao i da pomogne sektoru MSP da postane kičma srpske privrede.

To su poručili ambasador Švajcarske Filip Ge i predsednica Švajcarsko-srpske trgovinske komore Jana Mihalkova.

Ambasador Ge je na konferenciji o malim i srednjim preduzećima, u organizaciji Švajcarsko – srpske trgovinske komore, rekao da je snažan sektor MSP veoma važan za privredni rast bilo koje zemlje. 

Švajcarski diplomata je na skupu, kome je prisustvovao ministar privrede Goran Knežević, istakao da su mala i srednja preduzeća kičma privrede Švajcarske, s obzirom na to da čine 99 odsto svih predzeća, kao i da su obezbedila prosperitet srednjem sloju stanovništva. 

„Veoma važan uslov za razvoj MSP sektora u Srbiji je predvidiv regulatorni okvir za njihovo poslovanje, ali i dobri uslovi finansiranja i inovativnost“, rekao je Ge i naglasio da Srbija mora i obrazovni sistem da prilagodi potrebama tržišta rada. 

„Vlada Srbije je rekla da je jedan od priroteta unapređenje konkurentnosti i reforme, što podrazumeva i jačanje privatnog sektora i posebno malih i srednjih preduzeća“, rekao je Ge. 

On je istakao da će Švajcarska nastaviti da pomaže razvoj MSP sektora u Srbiji, podsetivši da je ekonomska kriza koja je pogodila Srbiju u prethodnih desetak godina dosta loše uticala na MSP sektor, koji je zato veliki potencijal za srpsku privredu. 

Mihalkova je rekla da je Srbija veoma atraktivna destinacija za investiranja i da Švajcarsko-srpske trgovinske komore želi da poveća investicije u Srbiji. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.