Vesti iz zemlje

07.07.2017. 16:57

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Tatjana Vujović dobitnica Studentske nagrade Francusko-srpske privredne komore

Tatjana Vujović, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dobitnica je ovogodišnje Studentske nagrade Francusko-srpske privredne komore u iznosu od 1.000 evra čiji je pokrovitelj Schneider Electric. Drugu nagradu i 800 evra koju je uručila kompanija Elektrovat osvojio je Mihalj Bakator, doktorant Tehničkog fakulteta Mihailo Pupin u Zrenjaninu. Treća nagrada i 600 evra pokrovitelja Enel PS pripala je Ani Nikolić, studentkinji treće godine Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Na upravo završenom finalu petoro finalista je pred žirijem prezentovalo svoje disertacije na temu „Održivi razvoj u doba digitalizacije“. 

Pobednica Tatjana Vujović žiriju je predstavila smeo rad pod nazivom „Kada san o besmrtnosti postane stvarnost“, u kojem je pokazala model održivog razvoja na primeru zdravstva, kroz primenu ERP softvera (e-zdravstvo) i primenu nove farmacije, odnosno načine plasiranja savremenih lekova na domaće tržište, registraciju novih lekova i slično.

Radove su branile i Gordana Gligor, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Subotici i Anđela Arsović, studentkinja prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. 

Svaki od kandidata imao je pet minuta da prezentuje svoj rad, nakon čega su odgovarali na pitanja žirija. Ove godine, bilo je šest članova žirija među kojima su bili: prof. dr Maja Levi-Jakšić sa Fakulteta organizacionih nauka, prof. Vladimir Filipović sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, prof. Đorđe Mitrović sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, zatim predstavnici kompanija pokrovitelja: Sonja Aleksandrić iz Schneider Electric, Vladimir Marković iz Elektrovata i Miodrag Šepa iz Enel PS.

Francusko-srpska privredna komora već sedmu godinu zaredom organizuje Studentsku nagradu, sa ciljem da animira studente i podigne njihovu svest o važnosti održivog razvoja i trendovima u korporativnom svetu. Konkurs se otvara svake godine početkom marta meseca, a od studenata se traži da napišu esej na zadatu temu vezanu za održivi razvoj. Današnje finale je bilo organizovano u Francuskom institutu u Beogradu.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu CCI France International, a danas okuplja preko 100 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Schneider Electric, Veolia, Lafarge, Atos, Sanofi, Renault, L’Oreal, Michelin (Tigar Tyres), banke Credit Agricole, Societe Generale, Egis, Le Belier itd.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.