Vesti iz zemlje

05.07.2021. 14:54

Saopštenje/Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Telekom akcionarima isplaćuje više od 4,1 milijardi dinara

Skupština „Telekoma Srbija“ je, na predlog Nadzornog odbora, donela odluku o raspodeli preostalog dela dobiti „Telekoma Srbija“ za 2020. godinu, u bruto iznosu od 4.160.000.000,00 dinara, odnosno u bruto iznosu od 5,20 ...

Foto: Wikimedia - Telekom Srbija

Skupština „Telekoma Srbija“ je, na predlog Nadzornog odbora, donela odluku o raspodeli preostalog dela dobiti „Telekoma Srbija“ za 2020. godinu, u bruto iznosu od 4,16 milijardi dinara (35,4 miliona evra), što je 5,2 dinara po akciji, navodi se u saopštenju.

Telekom Srbija: Održivost poslovanja na ivici

Pravo na dividendu imaju svi akcionari Društva – lica koja su upisana u Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti kao zakoniti imaoci akcija Društva na dan 19.6.2021. godine. Izvršni odbor Telekoma Srbija odrediće dan početka i postupak isplate dividende akcionarima, u skladu sa važećim propisima.

Telekom Srbija je u poslednjem kvartalu prošle godine, kao međudividendu već isplatio akcionarima 2,07 milijardi dinara, podsećaju u saopštenju.

Najveći akcionar Telekoma je Republika Srbija, pa bi tako u republički budžet na osnovu dividendi trebalo da se slije više od tri milijarde dinara.

Nova ekonomija je već pisala da je dug Telekoma u poslednje tri godine uvećan za više od milijardu evra. U tekstu je pojašnjeno i zbog čega isplata dividendi u takvim okolnostima nije dobar potez.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.