Vesti iz zemlje

08.11.2023. 10:14

PKS

Autor: Katarina Pantelić

Traži se najinkluzivniji poslodavac u Srbiji

Foto: unsplash.com

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv su raspisali konkurs za Nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca za 2023. godinu, koja će se dodeliti firmama koje su pokazali strateško opredeljenje i izuzetnost u sprovođenju praksi negovanja različitosti, jednakih mogućnosti i inkluzije u radnom okruženju.

Na konkurs se do 20. novembra mogu prijaviti kompanije sa više od 20 zaposlenih, koje su pitanja različitosti i inkluzije integrisale u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama i projektima koji doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

„Konkursom želimo da dodatno senzibilišemo biznis zajednicu i širu javnost na temu uključivanja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa na tržište rada” rekao je direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva Neven Marinović.

Žiri će doneti odluku uzimajući u obzir: prepoznatost i integrisanost principa inkluzije i različitosti na strateškom nivou, način na koji je uspostavljeno upravljanje ovim pitanjima i postojanje politika i procedura koja regulišu ovo pitanje, kako se strategija i upravljanje reflektuju na svakodnevne aktivnosti kompanije i inicijative kojima se kompanija bavila tokom 2023. godine, a kako bi ovu temu implementirala u radnom okruženju.

Nakon preuzimanje formulara formulara potrebno ga je poslati na mejl adresu kancelarija@odgovornoposlovanje.rs.

Dodela priznanja biće održana na CSR & ECG Forumu 12. decembra.

Nagrada “Najinkluzivniji poslodavac” dodeljuje se u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom.

Ostali partneri na projektu su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

U Srbiji više od 2.100 registrovanih ruskih firmi

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.