Vesti iz zemlje

20.03.2015. 16:48

B92

Autor: Nova Ekonomija

Turci kupili Čačansku banku

Turska Halk banka kupila je Čačansku banku u vlasništvu Republike Srbije, EBRD, IFC i Beogradske banke u stečaju za 10,1 milion evra.
Ugovorom koji je potpisan danas, kupac se obavezao da plati 10,1 miliona evra za paket od 139.680 akcija što čini 76,74% akcionarskog kapitala Čačanske banke. Ovaj iznos će biti isplaćen u gotovom i u celini prilikom prenosa vlasništva nad akcijama, koji će biti obavljen u roku ne dužem od 60 radnih dana, čime će Halk banka zvanično postati većinski vlasnik Čačanske banke.
Od ponuđene cene, proporcionalno broju akcija Republici Srbiji će pripasti 3,7 miliona evra, EBRD 3,3 miliona evra, IFC 2,6 miliona evra i Beogradskoj banci ad Beograd u stečaju 0,4 miliona evra. 
Osim ponuđene cene, Halk banka planira dodatne investicije kako bi obezbedila dalji rast i razvoj Čačanske banke. Pored dokapitalizacije i širenja poslovne mreže, planirane su i investicije u IT, kreditne kartice, razvoj sistema za lično bankarstvo i sl, saopšitlo je Ministarstvo finansija. 
Čačanska banka je regionalna banka koja ima razgranatu poslovnu mrežu od 14 filijala i 9 ekspozitura koja pre svega pokriva teritoriju zapadne i centralne Srbije. 
Čačanska banka nudi širok asortiman bankarskih proizvoda i usluga sektoru stanovništva i privrede, pri čemu je orijentisana na sektor malih i srednjih preduzeća. U banci je zaposleno 385 radnika. Čačanska banka ima ukupnu bilansnu aktivu od 263 miliona evra i tržišno učešće od 1,1%.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kako nisam pravnik , komentarisaću samo sa aspekta Morala.Komora postoji 6 godina.Kodeks časti postoji 2 godine( overen pečatom Ministarstva pravde). Moja predstavka SUDU ČASTI čami 2 godine jer komora nema predsednika suda časti ( etički kodeks ). Šta više reći o ovom bezgrešnom telu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.