Srbija

01.06.2023. 09:10

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Turistička organizacija Inđije odabrala firmu od koje zakupljuje balone za letenje

Pixabay

Srbija

01.06.2023. 09:10

Turistička organizacija Opštine Inđija zakupće od firme „Kapadokya Kaya Balloons“ pet balona za letenje sa posadom, vidi se u odluci o dodeli ugovora. Ova firma je ponudila cenu od  17,99 miliona dinara sa PDV-om (oko 154.000 evra). 

Turistička organizacija Inđije prethodno je sprovela postupak javne nabavke za zakup pet balona na topao vazduh sa posadom.

U zakup se uzimaju četiri balona koja mogu da prime minimum po dva putnika i jedan koji može da primi minimum deset putnika, vidi se u tehničkoj specifikaciji nabavke.

Navodi se i da u balonu za minimum deset putnika pored pilota mora biti i kopilot, tako da su dva stručna lica prisutna tokom leta.

Baloni sa posadom daju se u zakup po satu, a rok trajanja je do realizacije ugovorene vrednosti (okvirno 30 dana).

Mesto na kojoj će se relaizovati letovi balonima je Krčedinska ada, rečno ostrvo u Inđiji, u blizini središnjeg deča obale Dunava na adi.

Dinamika izbršenja usluga je, kako piše, četiri dana u nedelji, dnevno oko 1,5 sati leta za svaki balon.

„Panoramsko razgledanje će se vršiti balonima vezanim za podlogu, koji leti po principu toplog vazduha kojeg zagreva gas“, piše.

Baloni moraju da poseduju odgovarajuću dokumentaciju, sertifikat za izvođenje letova, dokaz o registraciji vazduhoplova, polisu osiguranja, a piloti važeće dozvole ua izvođenje komercijanih letova.

Firma Kapadokya Kaya Balloons je osnovana nedavno, 24. marta, a u vlasništvu je državljanina Turske, vidi se iz podataka Agencije za privredne registre (APR).

Pored zakupa pet balona, turistička organizacija opštine Inđija raspisala je i javnu nabavku dva polovna balona za letenje, procenjene vrednosti 20 miliona dinara.

„Za potrebe formiranja turističke atrakcije letenja balonima na Krčedinskoj adi u opštini Inđija, nabavljaju se dva polovna balona na topao vazduh“, pisalo je u tehničkoj specifikaciji za ovaj odvojeni tender.

Turistička organizacija opštine Inđija pokrenula je prošle godine projekat „Srpska Kapadokija“, piše u objavama  na sajtu te organiazcije.

U jednoj od vesti, između ostalog, piše da je ideja je da se oko dvadesetak balona za letenje postave na teritoriji opštine Inđija, „a kao jedna od najboljih lokacija pomenuta je Krčedinska ada“.

Turistička organizacija Inđije nabavlja polovne balone za letenje

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.