U zabavnim parkovima obavezne nove fiskalne kase

Foto: Nova ekonomija

Preduzetnici koji imaju otvorene zabavne i tematske parkove za decu podneli su inicijativu Ministarstvu finansija da se njima ne uvode nove fiskalne kase, ali Ministarstvo ukazuje da ta delatnost nije oslobođenja obaveze uuvođenja e-kasa i da je bilo dovoljno vremena za usaglašavanje sa novom fiskalizacijom, objavljeno je u Biletnu Fiskalizacija. 

"Povodom vaše inicijative kojom ste se obratili Ministarstvu finansija, u smislu da se preduzetnici koji obavljaju delatnost 93.21 (delatnost zabavnih i tematskih parkova), osim luna parkova koji su stacionirani duže od 30 dana na jednom mestu, oslobode obaveze evidentiranja prometa na malo preko nove fiskalne kase, uzimajući u obzir sve navode iz vaše inicijative, delatnost zabavnih i tematskih parkova nije oslobođena e- fiskalizacije", piše u Biltenu. 

Foto: Nova ekonomija

U jednom beogradskom zabavnom parku za decu, kažu da su prema novom Zakonu o fiskalizaciji u obavezi da uvedu nove fiskalne kase. Prodavac negoduje zbog uvođenja e-kasa u njihovoj delatnosti, dok naplaćuje jednu vožnju i kartu nam daje bez računa. 

Šta je sa drugima koji su izuzeti, kaže on, ima i drugih delatnosti kod kojih može da se "ubere" porez, a nisu u sistemu fiskalizacije. 

I TURISTIČKE AGENCIJA IMAJU VELIKI PROBLEM KADA KORISTE NOVE FISKALNE KASE 

Prema tome, obveznici fiskalizacije imali su mogućnost, kako se navodi u Biltenu, da se u prelaznom periodu od 01. novembra 2021. godine, a najkasnije 30. aprila 2022. godine, prilagode novom modelu fiskalizacije i da najkasnije od 1. maja 2022. godine počnu da evidentiraju promet preko nove fiskalne kase.

Foto: Nova ekonomija

PREDUZETNICI SE ŽALE: NOVE FISKALNE KASE PET PUTA SKUPLJE

"Smatramo da ne postoje tehnički problemi koji onemogućavaju primenu nove fiskalizacije u delatnosti zabavnih i tematskih parkova", navodi se u Biltenu Ministarstvu finansija.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.