Vesti iz zemlje

13.10.2016. 14:34

NE

Autor: Nova Ekonomija

Udruženje obolelih od limfoma predstavilo jedinstven program edukacije za pacijente

U cilju podizanja svesti o Hočkinovom limfomu, udruženje pacijenata obolelih od limfoma – LIPA održalo je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen jedinstven program edukacije pacijenata koji se sastoji od pet video materijala. 

Ovakav vid edukacije rezultat je novog modela saradnje udruženja pacijenata, regulatornih tela, stručnjaka iz oblasti hematologije, naučne i akademske zajednice i za cilj ima poboljšanje informisanosti pacijenata i njihove okoline o tome šta je Hočkinov limfom, kao i načinima na koje se treba boriti protiv ove opake, maligne bolesti.

„O Hočkinovom limfomu se u Srbiji veoma malo zna, od toga šta je limfom, kako bolest nastaje, kako se manifestuje pa do toga koje su mogućnosti i načini izlečenja. Upravo iz tog razloga ovakav projekat je od veoma velikog značaja za same pacijente i njihove porodice, kao i za stručnu  javnost lekare i društvo uopšte. Cilj nam je da video prilozi koji će biti snimljeni u saradnji sa našim eminetnim lekarima i objavljeni na web sjatu našeg udruženja http://lipa.org.rs/ dođu do što većeg broja ljudi kako bi se upoznali sa najvažnijim informacijama vezanim za Hočkinov limfom“, izjavila je Maja Kocić, predsednica Udruženja obolelih od loimfoma – LIPA.

Putem edukacija biće pruženi  saveti o svakodnevnim pitanjima, kao što je ishrana ili ostvarivanje prava iz zdravstvenog i penzionog osiguranja, a sa ciljem osnaživanja psiho-socijalne podrške obolelima i članovima njihovih porodica.

U osmišljavanju ovog projekta učestvovali su eminentni stručnjaci, lekari iz Srpske limfomske grupe i iz kliničkih centara širom Srbije – prof. Milena Todorović-Balint, hematolog KC Srbije, doc.dr. Miodrag Vučić, načelnik hematologije KC Niš, dr. Predrag Đurđević, hematolog KC Kragujevac, kao i dr Boško Anđelić, hematolog KC Srbije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.