FOTO: Ruke

Unikatne torbe by Ruke

FOTO: Ruke

 

Socijalno preduzeće Ruke iz Pančeva, osnovano u okviru projekta ONAsnaživanje koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena, pokrenulo je proizvodnju proizvoda od tekstila. 

U prvoj kolekciji koju su stvorile Ruke, a koja se nedavno pojavila, zastupljeni su cegeri koji predstavljaju spoj modernog dizajna i tradicionalnih tehnika. 

Proizvodi veštih Ruku iz Pančeva jedinstveni su na tržištu jer ih pored vrhunskog kvaliteta, unikatnosti i atraktivnosti izdvaja to što ih izrađuju žene koje su preživele nasilje (bivše štićenice Sigurne kuće), žene iz teže zapošljivih kategorija, kao i one iz socijalno ugroženih slojeva stanovništva. 

Zarada od prodaje proizvoda udruženja trajno će se koristiti za ekonomsko osnaživanje žena iz osetljivih grupa.

 

U tekućoj kolekciji zastupljeni su cegeri od sirovog pamučnog platna sa printom, kao i cegeri u raznim bojama kepera sa ručno izvezenim motivima. Proizvodi se mogu nabaviti preko facebook stranice Ruke, a po dogovoru i direkno u prostorijama udruženja.  

 

Prema posebnim zahtevima, u skladu sa dogovorom, Ruke se bave i uslužnim šivenjem tekstilnih proizvoda za kafiće, restorane, hotele itd. 

 

Ruke pokreće ideja jednakosti i osnaživanja žena u želji da se doprinese borbi za smanjenje nasilja prema ženama i pomogne u postizanju njihove ekonomske nezavisnosti koja će biti dugoročno održiva.

 

Za dodatne informacije Ruke možete kontaktirati putem facebook straniceili na mejl adresu ruke.udruzenje@gmail.com

 

 

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara