Vesti iz zemlje

07.09.2016. 15:45

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

UNIQA osiguranje Srbija Nacionalni šampion u poslovanju 2016/17

UNIQA osiguranje Srbija proglašeno je za jednu od najboljih kompanija u Evropi po mišljenju žirija međunarodne organizacije European Business Awards. 

Nagrada European Business Awards dodeljuje se kompanijama koje se ističu kroz primere dobre prakse, ali i uspešno poslovanje na tržištu Evrope.

Nezavisni žiri, u prvoj fazi selekcije, proglasio je UNIQA osiguranje Srbija za nacionalnog šampiona u poslovanju. Kompanije su ocenjivane prema sledećim parametrima: inovacije, poslovna etika, uspešnost. 

Sada sledi druga faza takmičenja koja uključuje video predstavljanje kompanije i javno glasanje.

UNIQA osiguranje Srbija ovu prestižnu nagradu osvojila je zahvaljujući odličnoj strategiji rasta, stoji u saopštenju UNIQA.

„Za deset godina postojanja na tržištu UNIQA osiguranje Srbija svoj fokus je usmerila na superiorni servis klijenata. Uvođenjem novih proizvoda, koje zadovoljavaju potrebe svakog pojedinačnog klijenta, zatim razvijanjem onlajn prodajnih servisa i unapređenom digitalizacijom, uspeli smo da zadržimo postojeće, ali i privučemo brojne nove klijente. Ponosni smo na liderske pozicije u bankoosiguranju i privatnom zdravstenom osiguranju, a sada fokus usmeravamo na korporativne klijente“, piše u saopštenju.

UNIQA osiguranje trudi se, kako su istakli, da uvodi stalne inovacije u poslovanju.

„Kao dokaz tome, jedini na tržištu uveli smo sistem ekskluzivnih zastupnika, i na taj način uspeli da budemo uvek korak bliže našim klijentima. Povećali smo efikasnost kroz uvođenje brojnih novih aplikacija za praćenje ključnih strateških parametara u pružanju kvalitetne i efikasne usluge internim i eksternim klijentima. Kroz stalne edukacije i promociju kompanijskih vrednost ulažemo u razvoj zaposlenih“, kažu oni u dodaju da zahvaljujući tome, UNIQA osiguranje može da se pohvali konstantim rastom iznad prosečnog rasta tržišta.

„Svesni da se uspeh jedne kompanije ogleda i u njenoj društvenoj odgovornosti. Našom podrškom uspeli smo da deci obezbedimo bolje uslove za srećnije odrastanje. Saradnjom sa brojnim sportskim udruženjima dokazali smo da verujemo i želimo da dodatno podstaknemo sportski duh Srbije. Stalnim ulaganjem u kulturu, građanima Srbije smo približili bar deo bogate i šarolike svetske i domaće kulturne baštine“, navodi se u saopštenju.

Gordana Bukumirić, predsednik Izvršnog komiteta UNIQA osiguranja rekla je da su veoma ponosni što su izabrani da predstavljaju Srbiju kao Nacionalni šampion. 

„European Business Awards je prestižno priznanje kojim je još jednom potvrđeno da spadamo u najdinamičnije evropske kompanije i veoma nam je drago što je žiri nas prepoznao kao jedne od takvih“, izjavila je Gordana Bukumirić.

Adrian Trip, generalni direktor European Business Awards čestitao je UNIQA osiguranju koja je izabrana kao predstavnica Srbije. 

„UNIQA je kompanija koja je dokazala da je u epicentru evropske poslovne zajednice i oličenje je ključnih principa koje vrednujemo – inovacija, etika i uspeh“, rekao je Trip.

UNIQA osiguranje Srbija, titulom nacionalnog šampiona, stekla je pravo da učestvuje i u narednom krugu takmičenja i bude proglašena za jednu od deset najuspešnijih evropskih kompanija.

Kao poseban segment konkursa, u narednom periodu organizovano je i javno glasanje putem zvaničnog vebsajta European Business Awards, pa će kompanija koja osvoji najviše glasova na nacionalnom nivou postati Javni nacionalni šampion. Prošle godine, kompanije su podržali klijenti, zaposleni i publika, pa je tako zabeležno preko 227 hiljada glasova.

Ova prestižna nagrada dodeljuje se već 10 godina za redom i podržavana je od strane brojnih akademika, ali i uvaženih evropskih političkih predstavnika. Samo ove godine, u izboru za nagradu učestvovalo je 33 hiljade kompanija iz 34 države.

U konkurenciji za 2015/16, predstavljene su sve članice Evropske Unije, kao i Turska, Norveška, Švajcarska, Srbija i Makedonija. Njihov združeni prihod prelazio je 1,2 biliona evra, a broj zaposlenih je preko 2,5 miliona ljudi.

Organizacija EBA postoji od 2007. godine s ciljem da promoviše inovativne, etične i uspešne evropske kompanije.Tokom 2015/2016 u takmičenju je učestvovalo 32 hiljade kompanija iz 33 države. Pobednici iz prethodnih perioda su kompanije različitih oblasti poslovanja uključujući farmaciju, inženjerstvo, modu, kozmetiku, onlajn poslovanje, proizvodnju i transport. Osnovni cilj EBA je da prepozna i promoviše uspešne kompanije bez obzira na područje njihovog poslovanja, da omogući kompanijama da uporede svoje poslovanje, ali i nauče od najboljih u Evropi, kao i da stimuliše debatu o budućim kretanjima na tržištu Evrope.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.