FOTO: Pixabay

Vlada izdvaja 650 miliona za populacionu politiku

FOTO: Pixabay

Vlada Srbije opredelila je 650.000.000 dinara radi pružanja podrške sprovođenju mera populacione politike za 2020. godinu, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika.

Vlada je donela uredbu kojom je utvrdila program podrške merama populacione politike, koji će sprovoditi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

"Bespovratna sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje mera populacione politike od značaja za demografski razvoj jedinica lokalne samouprave sa ciljem poboljšanja demografskih parametara”, navodi se u uredbi.

Pojedinačni ciljevi koji se žele postići kroz realizaciju Programa su ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti, put ka zdravom materinstvu, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne samouprave.

Za korišćenje bespovratnih sredstava može se prijaviti jedna ili više jedinica lokalne samouprave iz istog regiona koje će zajednički sprovoditi mere populacione politike, ali Grad Beograd ne može biti korisnik sredstava iz ovog programa.

Maksimalni iznos sufinansiranja može biti do 30.000.000 dinara kada je podnosilac prijave grad, odnosno 15.000.000 dinara kada je podnosilac prijave opština.

Lokalne samouprave biće dužne da Kabinetu do 15. decembra 2020. godine dostave izveštaj o sprovedenim aktivnostima i utrošku sredstava opredeljenih ovim programom.

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismen Vladimir Vrbaški kupio Tehnohemiju od države

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Stevan

    Mnogo ste bre kilavi samo pred izbore prodajete narodu maglu, Srbija nestaje odavno i sve brze i brze. Nesposobni ste da pomognete ljudima koji zele da imaju vise dece, sve su samo obecanja i laz. Dajete 12 000 dinara za trece dete, dal ste bre vi normalni, da li znat koliko kosta podizanje 3 deteta, nije to jedno dete nego plus dva, a plata jad i beda. Imam 100 000 dinara platu i 5 clana porodice nemam prava na socijalu jel sam jelte Bogat! Sram vas bilo!