Vesti iz zemlje

12.02.2017. 10:24

Tango Six

Autor: Nova Ekonomija

Vlada Srbije objavila javni poziv za koncesiju beogradskog aerodroma

Vlada Srbije i akcionarsko društvo Aerodrom Nikola Tesla objavili su Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, preneo je portal Tango six.

Prema uslovima koncesije u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda što znači da iz trke ispadaju kompanije ADP jedan od koncesionara zagrebačkog aerodroma Pleso kao i turski konglomerat TAV koji upravlja aerodromima u Makedoniji.

Javni poziv, koji je objavljen na sajtu beogradskog aerodroma, predviđa da će preciznije obaveze budućeg koncesionara biti finansiranje, razvoj u formi izgradnje i rekonstrukcije, održavanje i upravljanje celokupnom infrastrukturom Aerodroma Nikola Tesla i obavljanje formalne uloge operatera aerodroma.

Pobednik koncesije biće dužan da registruje pravno lice na teritoriji Srbije na kojeg će, po dobijanju koncesije, preći pravo korišćenja sve nepokretne imovine Aerodroma Nikola Tesla koje će se po isteku koncesije vratiti na Republiku Srbiju.

Predviđa se da se koncesija odvija u dve faze.

U prvoj fazi dostaviće se neobavezujuće ponude dok će se u drugoj fazi dostaviti obavezujuće ponude.

Svi zainteresovani za koncesiju imaće 15 dana da predaju zahtev za učestvovanje u prvoj fazi, a vreme teče od 10. februara.

Takođe, imaju 60 dana ukupno da predaju svoje neobavezujuće ponude u sklopu faze 1. Svako ko je zainteresovan da otkupi tendersku dokumentaciju to će moći da uradi za 1.000 evra.

Kompanije ili konzorcijumi zainteresovani za koncesiju moraće da ispune i uslov da poseduju više od 500 miliona evra kapitala, navodi se na sajtu Tango six.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.