Vesti iz zemlje

15.02.2017. 18:12

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlada Srbije odlučila da raspusti Skupštine grada Zaječara, Vrbasa i Odžaka

Vlada Srbije odlučila je da raspusti Skupštine grada Zaječara, Vrbasa i Odžaka i da obrazuje Privremene organe u ovim mestima.

U Privremeni organ grada Zaječara imenovala je za predsednika Velimira Ognjenovića, a za članove Stefana Zankova, Srđana Nedeljkovića, Vladislava Milivojevića i Sašu Ivanovića. 

Velimir Ognjenović je dosadašnji gradonačelnik Zaječara. Vlada je u Privremeni organ opštine Vrbas imenovala Milana Glušca, dosadašnjeg predsednika Opštine, a za članove Marijana Mijanovića, Predraga Rojevića, Marjanu Maraš i Gorana Pejovića. 

U Odžacima će predsednik Privremenog organa biti dosadašnji prvi čovek opštine Dušan Marijan, a članovi Goran Đaković, Miroslav Kondić, Milivoje  Stošić i Milivoj Jovkić.

Zakon dozvoljava mogućnost da nadležni organ Republike Srbije, odnosno vlada u precizno navedenim slučajevima može raspustiti skupštinu jedinice lokalne samouprave. 

Skupština jedinice lokalne samouprave može se raspustiti ako: skupština ne zaseda duže od tri meseca, ako ne izabere predsednika opštine i opštinsko veće u roku od mesec dana od dana konstituisanja skupštine jedinice lokalne samouprave ili od dana njihovog razrešenja, odnosno podnošenja ostavke, i ako ne donese statut ili budžet u roku utvrđenom zakonom. 

Odluku o raspuštanju skupštine jedinice lokalne samouprave vlada donosi na predlog ministarstva koje je nadležno za poslove lokalne samouprave, odnosno nadležnog organa teritorijalne autonomije. 

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije raspisuje izbore za odbornike u roku od dva meseca od stupanja na snagu odluke o raspuštanju skupštine jedinice lokalne samouprave.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.