Vlada Srbije privremeno zabranila izvoz evro dizela

Nova ekonomija/Paola Felix Meza

Vlada Srbije privremeno je zabranila izvoz Evro dizela tipa EN 590, standarda SRPS EN 590, objavljeno je u Službenom glasniku. 

Odluka je doneta "kako bi se sprečila pretnja kritične nestašice", prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, a u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta Srbije derivatima nafte.

Zabrana se odnosi na robu pod tarifnom oznakom 2710 19 43 00, piše u odluci. Pod tom oznakom se nalaze gasna ulja sa sadržajem sumpora, ne preko 0,001 odsto po masi. 

Gasna ulja 0,1 su sva tečna goriva naftnog porekla namenjena za rad motora sa kompresionim paljenjem koja se koriste za pogon radnih mašina i traktora (poljoprivrednih i šumskih) u skladu sa propisom kojim se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima, železničkih vozila, kao i plovila sa dizel motorom, piše u Praviliniku o tehničkim i drugim zahtevima za tečna goriva naftnog porekla. 

Vlada za sedam dinara povećala dozvoljenu cenu šećera

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.