Vesti iz zemlje

05.04.2023. 15:07

Novaston

Autor: Nova ekonomija

„Vodič za razvoj nekretnina“ za lakše investiranje

Foto: Novaston

„Vodič za razvoj nekretnina“ za lakše investiranje „Vodič za razvoj nekretnina – primer Poslovni prostor“ ekspertskih timova Novaston real estate platforme i advokatske kancelarije Gecić Law koji na jasan, razumljiv i tranparentan način prikazuje proces investiranja u razvoj projekta izgradnje poslovnog prostora predstavljen je danas u Beogradu.

Vodič je namenjen budućim investitorima u sektoru nepokretnosti, ali i onima koje zanima proces kao i aktivnosti koje dovode do uspešno završenog projekta. Cilj autora bio je da demistifikuju svaku fazu tog izazovnog procesa – od donošenja odluke o investiranju, preko izgradnje i otvaranja, do momenta kad objekat oživi, istakla je Mia Zečević, vlasnica i generalna direktorka Novaston platforme.

„U kreiranju ovog vodiča učestvovao je naš tim sa stručnim poznavanjem tržista nekretnina u Srbiji i regionu i više 15 godina iskustva u realizaciji i upravljanju stotinama hiljada kvadratnih metara.

Mia Zečević, NovastonFoto: Novaston

Vodič je osmišljen kao pomoć inostranim i domaćim investitorima, bilo da su u pitanju investicioni fondovi, institucionalni investitori i druga pravna lica, sa ciljem da pruži osnovne smernice i sveobuhvatan pregled procesa i zahteva koje je neophodno ispuniti za realizaciju jedne investicije u nekretninu, sa izvesnošću da ista bude isplativa. Ovo je bila prilika i da naši eksperti sa dugogodišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom prikažu na jednom mestu i deo usluga koje pruža naša platforma“, istakla je Mia Zečević.

Ognjen Colić, partner u advokatskoj kancelariji Gecić Law je ovim povodom izjavio: „Tržište nepokretnosti je kod nas već izvesno vreme veoma interesantno.

Stručni tim specijalista za pravo nepokretnosti advokatske kancelarije Gecić Law je uvideo da postoji potreba da se potencijalnim investitorima, ali i drugim zainteresovanim stranama na ovom tržištu, na jednostavan način pruži uvid u često komplikovane pravne aspekte zahtevnog poduhvata koji predstavlja razvoj jedne komercijalne nepokretnosti.

Ognjen Colić, Gecić LawFoto: Novaston

Drago mi je što smo, u saradnji sa Novaston platformom, u prilici da predstavimo jednu zaista jedinstvenu publikaciju koja u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve i koja će biti od praktične koristi svim akterima na ovom dinamičnom tržištu.“

Autori vodiča ističu da svaki investitor mora da uzme u obzir čitav niz koraka poput sagledavanja potreba i mogućnosti, planiranja vremena i troškova, uz obavezno planiranje, osmišljavanje, definisanje i sprovođenje plana održivosti.

Marija Urban, direktorka sektora za poslovno planiranje i upravljanje finansijskim operacijama u Novaston Asset Management-u kaže je odabir pravih partnera u investicionim pohodima na tržištu nekretnina od krucijalne važnosti za isplativnost svake vrste investicije.

Prema njenim rečima, uspeh tima se ogleda u veštini i znanju da oživljava projekte, unapređuje i održava ih sa ciljem maksimiziranja koristi za sve strane – od investitora, njegovih partnera, dobavljača, pa do samih korisnika nekretnina.

Miloš Petaković, stariji saradnik i predstavnik stručnog tima advokatske kancelarije Gecić Law koji je priredio pravni deo vodiča, rekao je: “Građevinska industrija i tržište nepokretnosti predstavljaju značajan deo naše privrede i pokretači su njenog razvoja.

Ovo tržište je doživelo veliki rast u prethodnom periodu i važno je da se on nastavi. Ovim vodičem smo između ostalog želeli da podstaknemo investitore da ulažu u nepokretnosti, pokazujući da, iako je ovaj proces zaista zahtevan, on ipak nije toliko težak koliko se može u prvi mah činiti.“

Online verzija „Vodiča za razvoj nekretnina“ biće dostupna svima koji su zainteresovani na sajtovima www.novaston.com i www.geciclaw.com

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.