Srbija

10.01.2017. 14:57

N1

Autor: Nova Ekonomija

Vojni sindikat: Vlada uvažila deo predloga za bolji standard pripadnika Vojske

Srbija

10.01.2017. 14:57

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je Vlada Srbije uvažila deo predloga za unapređenje standarda pripadnika Vojske.

Ministar odbrane je uz saglasnost Vlade Republike Srbije doneo Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o platama profesionalinih pripadnika Vojske Srbije, koji je stupio na snagu 31. decembra 2016, a kojim je izvršeno odlaganje primene određenih odredbi pravilnika o platama koje bi, da su ostale na snazi, i sada bile u primeni, a usled novih postavljenja značajno uticale na smanjenje primanja profesionalnih pripadnika vojske, navodi se u saopštenju.

Drugim rečima to znači da će i tokom 2017. godine ostati na snazi odredbe kojima profesionalni pripadnici Vojske imaju pravo da zadrže koeficijente plate po položaju, kada su u pitanju profesionalna vojna lica, odnosno dostignutog koeficijenta za napredovanje u slučaju civilnih lica, ističe Vojni sindikat Srbije.

Profesionalni pripadnici Vojske moći će, kako se navodi, da zadrže i dodatni koeficijent za opterećenje u iznosu od 10 odsto.

Vojni sindikat navodi i da su Uredbom Vlade Repulike Srbije o radnom vremenu, odmorima i odsustvima od 23. decembra, otklonjene anomalije na koje su ukazivali, a to je da za više od 13 formacijskih mesta u Vojsci Srbije kojima je priznato da vrše službu pod otežanim uslovima, nisu bile utvrđene nikakve prinadležnosti, po osnovu vršenja službe pod otežanim uslovima.

Vojni sindikat Srbije poručuje da pozdravlja svaki potez poslodavca koji je usmeren ka unapređenju položaja i standarda pripadnika Vojske i nada se da će u narednom periodu sa predstavnicima poslodavca uspeti da iznađe još pozitivnih rešenja, a naročito kada je reč o kolektivnom ugovoru za zaposlene u sistemu odbrane.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.