Vesti iz sveta

07.02.2019. 12:23

Autor: Direktor KC Niš

Australijski dolar duboko potonuo u sredu

Australijski dolar je potonuo u sredu i bio na putu da zabeleži najveći dnevni pad prema američkom dolaru u godinu dana.
To je usledilo nakon što je centralna banka Australije signalizirala moguće smanjenje kamatnih stopa, što je neočekivani zaokret od njene dugogodišnje politike monetarnog zatezanja. 
S druge strane, američki dolar se stabilizovao blizu dvonedeljnog maksimuma u odnosu na svoje rivale, budući da govor američkog predsednika Donalda Trampa o stanju nacije nije iznenadio trgovce, pri čemu su se tržišta više fokusirala na kratkoročne projekcije monetarne politike. 
Evro nije uspeo da izađe iz okvira od 1,13 do 1,15 dolara u kojem se trguje u poslednja tri meseca. 
Funta se blago oporavila tokom noći na nivo od 1,2930 dolara, nakon što je dotakla najnižu koru od 22. januara, od 1,2923 dolara. Britanska valuta pala skoro za 0,7 procenata u utorak zbog slabih pokazatelja Indeksa menadžera nabavki (PMI) i neizvesnosti vezanih za pregovore o Bregzitu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.