Vesti iz sveta

19.12.2019. 17:13

HRT

Autor: Nova Ekonomija

Najavljena obnova hotelskog kompleksa Kupari

Hotelski kompleks Kupari koji se nalazi na jugu Dalmacije, razrušen i napušten još tokom rata u Hrvatskoj, mogao bi da počne sa obnovom već tokom 2021. godine.

Hrvatska radio-televizija prenosi da investitori u nekada eksluzivno odmaralište već četiri godine čekaju donošenje urbanističkog plana koji je neophodan za početak radova na obnovi kompleksa.

Nadležna lokalna samouprava, opština Župa dubrovačka, prethodno je odložila donošenje urbanističkog plana zbog proceduralne greške.

Nakon stupanja novih propisa na snagu, kompanija Avenue ulaganja će imati obvezu da u roku od 30 dana hrvatskom Ministarstvu državne imovine dostavi ugovor sa lancem Four Seasons, koji će u budućnosti upravljati rizortom.

Bude li sve išlo prema planu i bez administracijskih otezanja, u 2020. godini će investitori dobiti lokacijsku dozvolu, a najkasnije početkom 2021. godine i potrebne građevinske dozvole.

PROČITAJTE JOŠ:

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.