Vesti iz sveta

18.12.2019. 15:37

exyuaviation.com

Autor: Nova Ekonomija

Slovenija odustaje od pravljenja novog avio-prevoznika

Premijer Slovenije Marja Šarec kazao je da je „malo verovatno“ da će vlada te države finansijski pomoći osnivanje nove nacionalne avio-kompanije, nekoliko meseci nakon što je Adria ervejz proglasila bankrot.
Kako prenosi portal EX-YU Aviation, Slovenija je u protekla tri meseca razmatrala mogućnosti za finansiranje nove avio-komapnije sa nekim od regionalnih operatera, ali je Šarec danas ocenio da je tržište popunilo rupu u letovima koja je nastala nakon što je Adria ervejz prestala da nudi svoje usluge.
Državni organi Slovenije su predložili i biznis plan za kreiranje novog preduzeća, koje je navodno trebalo da upravlja sa pet Bombardir letelica i da upošljava 200 ljudi, a koja bi samo u prvoj godini poslovanja imala 20 miliona evra gubitaka.
Tri inostrane kompanije su preuzela tržište u Sloveniji nakon nestanka Adria ervejza.
Adrija Ervejz podnela je nakon 58 godina postojanja zahtev za otvaranje stečajnog postupka pred Okružnim sudom u Kranju zbog toga što nije uspela da obezbedni dodatna sredstva za nastavak poslovanja.
PROČITAJTE JOŠ:

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.