Vesti iz zemlje

25.04.2019. 09:45

N1, RTS

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Bubalu se ponovo sudi pred Specijalnim sudom u Beoogradu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću „Vorldfin“ iz Luksembruga 2005. godine.

Kako javlja RTS, istom odlukom naloženo je da se suđenje Bubalu i ostalima ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Apelacioni sud je zaključio da je osnovana žalba tužioca za organizovani kriminal i naveo da mu je „nejasan i neprihvatljiv“ zaključak prvostepenog suda da nema krivične odgovornosti odgovornih lica Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda u slučaju „Luke Beograd“, pa da to znači da nema ni odgovornosti Predraga Bubala.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored Bubala u postupku će se zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ponovo suditi izvršnim direktorima Agencije za privatizaciju Miodragu Đorđeviću i Goranu Mrđi, direktoru Centra za tržište kapitala Alekseju Misailoviću, direktoru Akcijskog fonda Aleksandru Gračancu i direktoru Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmini Dragutinović.

Takođe, ponovo će se suditi i bivšem direktoru Privrednog društva „Luka Beograd“ AD Miroslavu Drobcu i bivšem finansijskom direktoru tog privrednog društva Dušanu Kosovcu.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Biznismen Milan Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.