Vesti iz zemlje

07.02.2019. 15:57

Business Intelligence Balkans

Autor: Izmene zakona o prevozu putnika

Crnogorski Industriaimport-Industriaimpex preuzeo 49 odsto Farmalogista

Crnogorska kompanija Industriaimport-Industriaimpex AD preuzela je od investicionog fonda Adriatic Fund B.V 49 odsto beogradske kompanije za veleprodaju farmaceutskih proizvoda Farmalogist. Preostalih 51 odsto Farmalogista je u vlasništvu domaćih pravnih lica, farmaceuta Lovorke Nikolić i Miomira Nikolića koji su 2012. i osnovali kompaniju. 

 

Farmalogist u Srbiji posluje preko četiri poslovno-distibutivna centra koja se nalaze u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu. 

Kompanija sarađuje sa kupcima iz privatnog i državnog sektora. Vodeći kupci iz privatnog sektora su lanci apoteka, a iz državog sektora apotekarske ustanove i klinički centri. Prosečan broj zaposlenih u Farmalogist u 2017. je bio 476 odnosno 509 u 2016.godini, navodi se u napomenama finansijskog izveštaja za 2017. godinu.

Sa druge strane, Industriaimport-Industriaimpex sa sedištem u Podgorici, na kraju septembra 2018. imao je 18 zaposlenih.  Do 2016. godine kompanija bila  vlasnik crnogorskog lanca apoteka Lijek koje je prodala beogradskoj kompaniji Phoenix Pharma. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.