Vesti iz zemlje

13.05.2019. 12:54

Večernje novosti

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Do fakultetske diplome za tri meseca

Srbija će sledeće godine dobiti prve stručnjake sa završenim kratkim programima studija koji mogu trajati od tri do 18 meseci, pišu Večernje novosti. 

Na ove programe  koji mogu da se menjaju u skladu sa zahtevima tržišta i potrebama poslodavaca, može da se upiše svako ko ima završenu četvorogodišnju srednju školu i želi da se usavrši u nekoj oblasti. Mogu da ih upišu i oni sa završenom višom ili visokom spremom ako žele da steknu konkretne veštine potrebno za posao.

U ministarstvu prosvete očekuju da će najveće interesovanje biti za IT, web dizajn i sticanje menadžerskih i liderskih veština.

Na osnovu Pravilnika o organizovanju, sprovođenju i organizovanju sertifikata za kratke programe studija, fakulteti mogu da pripreme kratke programe i da ih dostave Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, Već sledeće godine se očekuju prvi sertifikati u rangu fakultetskih diploma.  

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.