Vesti iz zemlje

27.02.2019. 15:55

Nova ekonomija

Autor: Sergej Trifunović pisao Aleksandru Vučiću

I u Srbiji dobri primeri digitalne transformacije u upravljanju energijom

I u Srbiji ima primera dobre prakse digitalne transformacije u upravljanju energijom koja donosi kompanijama ogromne uštede. Lideri su multinacionalne kompanije koje shvataju koliko je važno imati sisteme koji štede, bez obzira na cenu struje u Srbiji, ocenio je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric Srbija.

On je dodao da se ovaj trend prenosi i na ostale kompanije u privatnom sektoru. U saradnji sa Schneider Electric, svoje poslovanje na taj način  unapredili su Aerodrom „Nikola Tesla“, hoteli „Hilton“ u Beogradu, „Šeraton“ u Novom Sadu, fabrike „Immi“, „Drenik“, „Cumtobel“, VIP data centar, a sistemi ove kompanije korišćeni su pri pravljenju Makiš 2. 

Zahvaljujući digitalnoj transformaciji poslovanja, ušteda energije kreće od 20

do čak 80 odsto, dok se uložena investicija u proseku isplati za tri do pet godine“, rekao je Marković pozivajući se na rezultate istraživanja o prednostima digitalne transformacije, sprovedeno na uzorku od 230 velikih projekata koji su implementirali Schneider Electric rešenja u 41 zemlji, tokom proteklih pet godina.

Prema njegovim rečima, oni koji prepoznaju trendove digitalne transformacije i priključe im se ranije, ostvaruju uštede koje ide i do 70 odsto. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.