Vesti iz zemlje

25.09.2019. 11:15

Moja inovacija

Autor: Nova Ekonomija

Konferencija za studente “Inovacija – moja revolucija”

Tim „Moja inovacija“ poziva sve mlade i studente na konferencije  „Inovacija – moja revolucija“:
 
– Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu – 09. oktobra 2019.g. 
– Ekonomski fakultet u Beogradu – 10. Oktobra
 
Misija tima „Moja inovacija“, specijalizovanog za rad sa mladima, jeste da nove generacije pripremimo na izazove nove, inovativne ekonomije, te smo pored portala specijalizovanog za zapošljavanje na povremenim poslovima tokom školovanja (www.danasradim.rs) pokrenuli i motivacionu kampanju na temu inovativnosti kako bismo mlade inspirisali i pokrenuli na što kreativnije i efikasnije uključivanje na tržište rada.  

Inovaciju i inovativnost danas vidimo kao postulat modernog vremena i to ne samo u tehnologiji već i u svim segmentima života, a na konferencijama u Beogradu i Novom Sadu učestvovaće značajne ličnosti za koje smatramo da mogu da budu ambasadori naše inicijative i inspiracija mladima.
 
Pored uglednog svetskog inovatora profesora Dejana Ilića, u ulozi motivatora mladih pojaviće se dva uspešna domaća start up-a koji su našli svoje mesto na svetskom tržištu, mladi direktori u najpoznatijim svetskim tehnološkim kompanijama poput Google i Yandex, motivatori koji pokreću mlade na otkrivanje ličnih talenat i vrednosti, digitalni umetnik koji pomera tehnloške granice, društveni aktivisti sa velikim uticajem na mlađu populaciju na društvenim mrežama… 
 
Pored studenata iz Beograda i Novog Sada na ove konferencije zajedno sa Asocijacijom Kancelarija za mlade organizovaćemo dolazak studenata i učenika četvrte godine srednje škole iz cele Srbije.
 
Ciljevi konferencije:

– Upoznavanje i priprema mladih akademaca na izazove inovativne, kreativne  ekonomije u uslovima digitalne ere koja briše brojne barijere, a mogućnosti ličnog i profesionalnog napredovanja prevazilaze nacionalne granice i materijalna ograničenja. 
– Predstavljanje kompanija koje svojim inovativnim pristupom daju mogućnost mladima da se kreativno razvijaju i daju doprinos razvoju kompanije 
 
– Uticaj na tešnju, inovativniju saradnju privrede i obrazovnih institucija u cilju prilagođavanja mladih izazovima nove, inovativne ekonomije, kao i podrška nacionalnoj ekonomiji kroz proaktivne i inovativne vidove saradnje sa kompanijama.
 
Naš događaj su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i obrazovanja, Privredna komora Srbije, Asocijacija Kancelarija za mlade, Naučno tehnološki park Beograd, Magazin Fondacije Novak Đoković „Original“ kao i brojni prijatelji, kompanije i udruženja građana, i većina njih pojaviće se na našim događajima kroz različite vidove interakcije sa mladima.   
 
Posle oficijelnog dela konferencije namera nam je da organizujemo Meet up-ove naših uglednih govornika kao i kompanija partnera sa mladima,  a svi zainteresovani moći će da se registruju preko našeg portala za radionice koje ih zanimaju i upoznaju motivatore koji su zadobili njihovu pažnju.
 
 
Naš projekat pratiće platforma za povezivanje, razmenu ideja, neformalni uticaj na državne i obrazovne institucije, predstavljanje inovativnih pristupa poslovanju domaćih kompanija i okupljanje i pomoć mladim talentima da dođu do informacija i izvora podrške  (www.mojainovacija.com)
 
Namera nam je da kroz seriju akcija koje počinju sa ove dve konferencije, pokrenemo talentovane mlade ljude na proaktivniji pristup karijeri uz korišćenje ličnih talenata i afiniteta, a poslovnu zajednicu podstaknemo na veću transparentnost i propulzivnost i predstavimo primere dobre prakse.  
 
Sve institucije, organizacije, kompanije i inicijative koje nam se pridruže na eventima u Beogradu i Novom Sadu imaće mogućnost da budu deo naše nacionalne kampanje kojom ćemo mlade da pripremamo na izazove inovativne ekonomije kao trenda na globalnom tržištu rada.
 
Kampanja će biti sprovedena na teritoriji cele Srbije kroz kreativno osmišljene evente slično događajima u BG i NS.
 
Zainteresovane kompanije mogu da se jave na info@danasradim.rs kao i kroz tekst koji bismo napravili posle eventa, a ako ste u mogućnosti, i kroz deljenje našeg live linka na vašem portalu tokom konferencija u NS i BG.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.