Vesti iz zemlje

13.08.2018. 14:14

Beta

Autor: Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa

Ministarstvo privrede i dalje bez odgovora na zahteve radnika Zastave

Oko 300 radnika zahteva da im država namiri zarade

Na zahtev bivših radnika fabrike Zastava kamioni da im država namiri potraživanja za zarade, još nema odgovora iz Ministarstva privrede.

To je Beti rekao predstavnik bivših radnika Milojko Popović posle današnjeg okupljanja radnika u centru Kragujevca. On je kazao da je Ministarstvu privrede, u dogovoru sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićem, već dostavljena dokumentacija koja dokazuje ukupna dugovanja radnicima. 

„Oko 300 radnika ima potraživanja po osnovu zarade u pojedinačnom iznosu od 250.000 do 800.000 dinara“, naveo je Popović. 

Dodao je da očekuje sastanak sa Stevanovićem kada se on vrati sa godišnjeg odmora. 

„Ukoliko ne budemo postigli dogovor sa Ministarstvom privrede nastavićemo proteste od 3. septembra i to uz svakodnevno okupljanje do konačnog ispunjenja zahteva“, rekao je Popović. 

Pozvao je i gradonačelnika Kragujevca da se uključi u rešavanje problema bivših radnika Zastava kamiona koji su bez ikakvih primanja. 

Prema rečima Popovića, bivši radnici očekuju od države da preuzme Zastava kamione i da po tom osnovu namiri njihova potraživanja. 

„Iako imamo sudske presude i izvršna rešenja sada ne možemo da se namirimo jer u fabrici više nema sredstava, a postoje i hipoteke“, rekao je Popović. 

On je objasnio da je država nedavno preuzela jedan deo fabrike koji danas postoji kao Zastava tervo, a drugi deo je Zastava kamioni. 

Popović je naveo da je posle protesta proteklih meseci i obraćanja Ministarstvu privrede stigao samo odgovor da će radnicima kada budu ispunjavali uslov za odlazak u penziju biti povezan radni staž“, rekao je Popović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.